DSD – vaš partner za rekonstrukciju prometnih nesreća i testove sudara

Dr. Steffan Datentechnik GmbH osnovan je 1990. Na početku mu je glavna zadaća bila razvoj softvera za rekonstrukciju prometnih nezgoda. Potom su slijedile daljnje aktivnosti u biomehanici, izračunima za strukturnu mehaniku i simulacija multi tijela. Ispitivanja na ”sanjkama” i sudarne testovi nastali su zbog potrebe ispitivanja kao i istraživanja.

Godine 1998. DSD GmbH je razvio laboratorij sa vlastitim aktivnim sanjkama (Hyper g) i mobilni sustav za prikupljanje podataka. Od tog vremena, DSD je također radio kao neovisni institut za automobilsku i prateću industriju. Trenutno DSD broji oko 25 zaposlenika koji rade u području softvera / elektronike, testiranje, konstrukcije / inženjeringa i upravljanja.

DSD PC CRASH

Na temelju ovakvog razvoja DSD sada podupire 3 glavna područja.

Razvoj softvera uglavnom za rekonstrukciju nezgoda
Više od 6000 instalacija diljem svijeta, potvrđuje da se programski paket PC-CRASH razvio u  jedan od glavnih alata za rekonstrukciju nezgoda. Osim toga DSD na godišnjoj razini obavlja više od 1000 rekonstrukcija nezgoda za potrebe sudova kao i znanstvene svrhe.

Crash-test usluge
Hyper-G uređaj za različita testiranja, instalirana je u tvrtci DSD a koristi se za crash test usluge. Osim njega u DSD su dostupni i drugi uređaji koji omogućavaju izvršavanje niza crash testova pa i kamiona do 40 tona.

Ispitni alati

ASIS – Napredni sustav za bočni sudar
ASIS je prvi svjetski simulator za bočni sudar, koji se može reproducirati upade u više područja te u isto vrijeme pružiti više realnije rezultate od bilo kojih drugih simulatorskih sustava od prije. Ovaj simulator omogućuje mnogo detaljniji pogled na fenomen sudar, a ne uzrokuje visoke troškove.

UFO – skraćenica od ”UltraFlat Overrunable” predstavlja vrlo tanki nosač za potrebe eksperimentalnog ADAS testiranja
UFO je nosač za lagane ciljeve i druge objekte te omogućuje testiranje ADAS sustava u stvarnom svijetu scenarija događaja u vremenu prije sudara, sudara te nakon sudara. Automatska kontrola omogućuje ostvarenje najveće obnovljivosti.

Pokretni sudarni blok
Pokretni sudarni blok ukupne mase do 100 tona pomiče se hidrauličkim robotom sa niskim kontaktnim pritiskom na tlo.

Crash-test oprema za sustave skladištenja električne energije
Kapsulna testna komora za ispitivanje sudara pod dinamičkim i kvazi-statičkim uvjetima.

Postrojenje za potpuno ispitivanje sudara
Električni motor s maksimalnom pouzdanošću pomiče i vozi naše postrojenje za potpuno ispitivanje sudara vozi naše. Sustav beskonačnog užeta opremljen je opremom za hitno kočenje radi povećanja sigurnosti pri radu s takvom opremom. Napredni T-tračni sustav omogućuje smanjenu širina kolosijeka. Naša oprema za snimanje filma  izrađena je za optimalan pogled. Mobilni blok za simulaciju sudara pruža optimalnu fleksibilnost u korištenju opreme za simulaciju sudara.

Platforme za testiranje materijala i komponenata
Na temelju tehnologije upada cilindara  dostupne su i platforme za testiranje različitih materijala i komponenti. One su prilagođene zahtjevima klijenata i koriste se za baterije, pojaseve kao i za druge testove sa visokim dinamičkim opterećenjem.

DSD PC-Crash logo

http://www.dsd.at/