U proteklih nekoliko mjeseci od kako je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) službeno proglasila pandemiju korona virusa (COVID-19) „globalnim zdravstvenim hitnim slučajem“ pametne termalne kamere postale su neizostavni mehanizam obrane od ugroze virusa.

Mjere poput termičkog probira (jedna od ključnih strategija koja se koristi za identificiranje zaraženih osoba) smatraju su učinkovitim mjerama koje svjetski epidemiolozi i zdravstveni službenici kao mantra konstantno naglašavaju i ponavljaju: potrebno je prepoznati te staviti u karantenu i liječiti osobe oboljele od korona virusa (Covid-19), a kako bi se izbjegla ili zaustavila globalna pandemija.

Kako pametne termalne kamere mogu ublažiti širenje korona virusa (COVID-19)?

Danas se pametne kamere s termalnim senzorima mogu vidjeti na ulazima u bolnice, zračne luke, morske luke, na graničnim prijelazima, na ulazima u proizvodnim tvrtkama, školama, prodajnim centrima, trgovinama, gradilištima i na svim kontrolnim točkama čiji je cilj utvrditi sumnju na jedan od prvih simptoma zaraženosti Covid-19 – vrućica.

GANZ PANDA termalna kamera predstavlja revolucionarni korak u „beskontaktnom“ nadzoru, jer je otklonjen problem dugotrajnog i pojedinačnog mjerenja osobne temperature, a pogotovo zahtjev za angažiranjem zaposlenika koji obavljaju pregled i rade u bliskom kontaktu s pojedincima.

<GANZ Body Temperature Measurement sustav

Ganz „Body Temperature Measurement“ sustav je napredan sustav koji koristi termalnu kameru za istovremeno mjerenje temperature do 16 osoba u realnom vremenu s preciznošću od ≤ 0.3 °C. Mjerenja se obavljaju beskontaktno i u djeliću sekunde (≤ 30 ms) s odgovarajuće i sigurne udaljenosti. Uobičajena udaljenost nadziranih osoba je nekih 3-5 metara. Efikasnost mjerenja temperature je dodatno poboljšano korištenjem “Black body-crnog tijela” u zoni mjerenja temperature.

 

Ganz Body Temperature Measurement sustav

Rezolucija termalnog modula kamere je 400 × 300 piksela. Ganz kamera koristi „dual stream“ tehnologiju te snima video zapis, termalnu fotografiju i metapodatke na oba video stream-a.

Ganz sustav se može koristiti u zatvorenim prostorima i u kontroliranim uvjetima, ali i u različitim vanjskim i ambijentalnim okruženjima. Ganz PANDA termalna kamera operativno radi u temperaturnom području od -10 °C do + 50 °C.

GANZ Body Temperature Measurement sustav

Sustav se koristi već nekoliko godina u dječjim vrtićima u Japanu. U Poljskoj je već preko 100 sustava instalirano, u različitim institucijama.

Tvrtka Meditronik d.o.o. je ekskluzivni zastupnik i distributer Ganz „Body Temperature Measurement“ sustava za Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo i Sjevernu Makedoniju.

GANZ Body Temperature Measurment System – pdf prezentacija [1,75 MB]

Detaljnije informacije zatražite na telefonu: +385 1 6590 174 ili na e-mail: info@meditronik.hr