•  
  •  

QUERCUS

Quercus Technologies je španjolski proizvođač koji razvija i proizvodi visoko tehnološke proizvode koji za cilj imaju poboljšanje mobilnosti i sigurnosti prometa. Primjena njihovih proizvoda koje prodajemo kao ekskluzivni zastupnik za Hrvatsku fokusirana je na upravljanje parkiralištima, nadzor prometa te nadzor sigurnosnih područja. Quercus proizvodi predstavljaju zapravo sve u jednom ”proizvod ” koji može biti: uređaj za prepoznavanje registarskih pločica vozila, kamera za nadzor i digitalni video snimač, prometni senzor temeljen na virtualnoj petlji te kamera za nenametljivo snimanje prolaska vozila kroz crveno svjetlo.

Quercus proizvodi su primijenjeni u različitim parkiralištima, na cestama, naplatnim kućicama, tunelima, gradovima u Europi, Brazilu, Južnoj Americi, Africi i Bliskom istoku. Nazočni su u više od 50 zemalja te u više od 1000 instalacija diljem svijeta.

BirdWatch® je najpopularniji Quercus proizvod – to je zapravo mala i neinvazivna kamera za detekciju prolaska vozila kroz crveno svjetlo te provođenje foto dokaza prekršaja (za potrebe prekršajnog suda).

BirdWatch® je detektor ”sve u jednom” za crveno svjetlo temeljen na neinvazivnoj tehnologiji, koja omogućuje utvrđivanje prekršaja prolaska kroz crveno svjetlo na raskrižjima bez potrebe za instaliranje fizičke petlje na cesti. To je mala kamera namijenjena za neinvazivno fotografiranje prekršitelja koji svojim vozilom prolaze kroz crveno svjetlo. Detekcija vozila se obavlja putem virtualnih petlji koje se lako definiraju i mijenjaju.