•  
  •  

AGMI

Rasvjeta tunela i signalizacija, sve u jednom!

Agmi T & L temelji se na više od 30 godina iskustva na području rasvjete te specijalizaciju za sigurnosnu opremu i LED rasvjeta za tunele i podvožnjaka. Agmi Traffic, Agmi Signsdirect, Agmi Structures i Agmi T & L udružuju snage kako bi ponudili pouzdano, integrirano rješenje za tunelsku signalizaciju, označavanje i upravljanje prometom. Naš koncept OPPOF je sveobuhvatno rješenje koje pokriva sve vaše potrebe projekta, od Dizajn do proizvodnje, montaža, održavanje, upravljanje i financiranje. Agmi T & L je vaš partner za nepovezane procese, od začeća do pune funkcionalnosti.
Cestovna tunel rasvjeta i signalizacija je polje preciznosti, a sigurnost sudionika u prometu je na prvome mjestu. Naši proizvodi i proces uzimaju u obzir svaki aspekt sigurnosti. Jedan od tih aspekata je osigurati da vozila mogu sigurno prometovati te može izaći iz tunela i u slučaju izvanrednih situacija. Agmi T & L je razvio niz proizvoda da osigura ugodan i sigurnu vožnju u tunelima u svakom trenutku.

PAMETNI SUSTAVI RASVJETE
Trebate pametnu rasvjetu za tunel, podvožnjak ili za otvoreni prostor? Danas, tuneli, parkirališta ili gradilišta mogu biti učinkovitije osvijetljeni nego prije pet godina. U usporedbi s konvencionalnim tehnologijama rasvjete, LED rješenja lako mogu biti opremljena s inteligentnim upravljanjem. Kombinacija LED s pametnim sustavima uzrokuje revoluciju LED svjetla. Nova LED rasvjeta je više održiva, pouzdanija, pametnija i sigurnija.

Više održivo
Primjena LED rasvjeta smanjuje potrošnju energije. Za rasvjetu tunela ili nekog prostora to može značiti smanjenje energije i od 50% do 80%. Pametni sustav može prigušiti osvjetljenje, usmjeriti svjetlosnu zraku točno tamo gdje je to potrebno i koristiti senzore. Modularnost sustava čini sve mogućim. Zatamnjenje svjetla ili korištenje senzora također produljuje ukupan vijek trajanja LED rasvjete. Dug život, bez rasipanja svjetla i veća energetska učinkovitost čine LED rasvjetu više održivom.

Više pouzdano
Kod LED rješenja uvijek se odlučujemo za komponente vrlo visoke kvalitete koje su iskušane i testirane tijekom godina. Nadalje, pametni sustavi mogu pružiti povratne informacije o statusu rasvjete. Povratno izvješće prikazuje status cijele mreže, svake pojedine instalacije ili rasvjete točke. Na taj način ćete točno znati kada instalaciju morate zamijeniti ili kada ista zahtijeva održavanje. Možete upravljati svim čvorovima iz jedne središnje točke. To je velika prednost u odnosu na jednostavnost instalacije i održavanja. Kombinacija komponenti visoke kvalitete s povratnim informacijama dobivenih od pametnih sustava povećava pouzdanost.

Pametnije
Kao rezultat inteligencije, sada su dostupne nove funkcionalnosti za kontrolu LED. Svaka LED jedinica se može pojedinačno kontrolirati na razinama, ima senzor temperature i izravno komunicira s centralnim sustavom. Sa razinama zatamnjenja moguće je prigušiti osvjetljenje beskonačno do željenog intenziteta svjetla u odnosu na vanjskom okruženju. Ova dinamična kontrola štedi energiju. Također je moguće odlučiti se za posebnu rasvjetu tijekom nesreće, u tunelu, na primjer, prema najbližem hitnom izlazu i tako poticati na bijeg.

Sigurnije
Za razliku od konvencionalnih rasvjeta, LED rasvjeta pruža prirodnu, pa čak i efektnu rasvjeta. Kao i na danjem svjetlu moguće je jasno razlikovati sve boje. Ovo je ključni aspekt svjetla u pogledu iskustva i sigurnosti. Temperatura boje i uzvrat boje također utječu na iskustvo svjetla. Nadalje, sigurnost je ključna u većini aplikacija vezanih za svjetla i infrastrukturu. Pametni sustavi rasvjete povećavaju sigurnost pomoću detektora ili zatamnjenje svjetla.

Standardizacija kroz modularnosti
Naš modularni pristup omogućuje nam da ponudimo različite vrste rasvjetnih rješenja. Mi za to koristimo četiri osnovna građevna bloka.

Osnovni građevni blok “leće”
Zajedno s LED, leća je srce svakog pametnog sustava. Svaki primjena zahtijeva drugačiju raspodjelu svjetla. Leća određuje zračenje svjetla, što izbor dobre leće čini vrlo važnim. Naš građevni blok “leće” sastoji se od sistemskog modula sa 12 ili 24 leća.

Osnovni građevni blok “LED”
Za LED koristimo najpoznatije LED proizvođača kao što su Cree, Osram ili Lumileds. Ovi proizvođači jamče naša rješenja, dug životni vijek i “”state-of-the-art”” tehnologiju. Ovisno o primjeni, moguće je razlikovati LED temperature boja i renderiranje boja.

Osnovni građevni blok “Instalacija”
Vaša primjena i vaše želje određuju izgled instalacije. Neko rješenje rasvjete može se integrirati u različitim izvedbama instalacije. Možemo dizajnirati prikladna učvršćenja za svaku primjenu, npr. tunela, podvožnjaka, parkirališta ili drugih okruženja. Razmislite npr. o obliku, boji, položaju i dužini.

Osnovni građevni blok “inteligencija”
Pametni sustav je potreban ako su sigurnost, ušteda energije i pouzdanost od velike važnosti u vašoj primjeni. Različiti zahtjevi mogu se integrirati u jedan sustav. Sa povratnim informacijama koje sustav omogućuje lako je proizvesti pregled statusa mreže. Time se značajno poboljšava održavanje i jednostavnost instalacije.

INTELIGENCIJA
Kada je sigurnost, ušteda energije i pouzdanost su od vitalne važnosti za primjenu, inteligentna rješenja će biti korisno. Na rješenja rasvjete Stoga su kategorizirani u različitim razinama: Ručno upravljiva, samostalna i integrirana.

Ručno upravljani
Svaka primjena ne zahtijeva dodatne informacije ili inteligenciju. Rasvjeta takvih slučajeva može se ručno uključiti i isključiti ili ručno zatamniti. Također je moguće postaviti timer. Takvo rješenje rasvjete zovemo “ručno kontrolirani”. To je najjednostavniji oblik komunikacije, odnosno “on”, “off” i “dim”.

Autonoman
Rješenja rasvjete za koje se status mreže neke rasvjete mora pratiti, zahtijevaju neki sustav. To su rasvjetna rješenja za koja je ušteda energije i sigurnost važno. Senzori pokreta često se koriste za takvu kontrolu. Sustav sa senzorima pokreta može regulirati svjetlost samostalno a povratnu informaciju o tome putem dvosmjernog komuniciranja. U tom slučaju, sustav radi potpuno samostalno.

Integriran
Aplikacije koje zahtijevaju rasvjetna rješenja s visokim stupnjem inteligencije često koriste više sustava. Ovi sustavi su povezani s većom glavnom mrežom i dolaze zajedno u jednu centralu. Primjeri takvih rješenja su tuneli koji imaju druge sustave osim rasvjete, kao što su: ventilacija, pumpe, kamere, sustava javnih adresa, signalizacije, itd.

Budući da je rasvjeta podkomponenta sustava, Meditronik d.o.o. zajedno sa AGMI surađuje s integratorom sustava. Integratori sustava osiguravaju integraciju i kontrolu nad nekoliko sustava na velikoj glavnoj mreži. Sabirni sustav omogućuje nam da spojimo rasvjetne podkomponente na postojeću okosnicu sustava. Ovi sustavi imaju prednost, zato što su uobičajeno redundantni. To znači da u slučaju kvara paralelna mreža preuzima kontrolu.

Ove osnovni građevni blokovi omogućuju jednostavno rješavanje zahtjeva različitih aplikacija. Svako rješenje rasvjete može se točno prilagoditi okolišu, ispravan fotometrije i sjaja. S takvim građevnim blokovima postavljen je temelj za pametnu rasvjetu. Međutim, ovi građevni blokovi sami po sebi nisu dovoljni. Biti inventivni kada se bavite s brzim promjenama tehnologije i promjenjivim potrebama različitih aplikacija za nas znači da se moramo baviti PAMETNOM RASVJETOM.